Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Tastând numărul 112 de pe orice telefon, putem anunţa o situaţie de urgenţă şi în cel mai scurt timp vom beneficia de asistenţă. Din păcate, de foarte multe ori operatorii de la dispeceratul serviciului 112 sunt „victime” ale unor glume „nesărate”, venite din partea mai multor persoane iresponsabile. Cei care fac asemenea acte nu gândesc deloc la răul ce-l pot provoca, pentru că odată apelat numărul 112 sunt puse în mişcare toate forţele de intervenţie, iar în timp ce ambulanţele, sau pompierii, ori poliţia se deplasează să rezolve cazul solicitat printr-un apel fals, altcineva poate îşi pierde viaţa până să ajungă la el salvatorii. De aceea, este foarte important să utilizăm cu maxim de responsabilitate numărul de urgenţă 112 şi să nu ne jucăm apelându-l, deoarece prin acest joc „nevinovat” putem face mult rău.
Importanţa 112, învăţată de elevii dorohoieni
Pentru a învăţa despre importanţa apelului de urgenţă 112, dar şi despre riscurile apelării lui „în joacă”, elevii dorohoieni au avut posibilitatea de a viziona filme educative cu numărul de urgenta112 dar si cu reguli de comportare atunci când se produc catastrofe si calamitaţi care pun in pericol viata. Vizita inspectorilor de la ISU Botosani s-a desfăşurat vineri, 10 februarie, in prezenta a peste 400 de elevi si cadre didactice, care au avut posibilitatea de a acumula deprinderi si informaţii despre modul de comportare a fiecăruia dintre ei atunci când sunt in prezenta unei urgenţe.
Cei care deservesc Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă spun că foarte multe dintre apelurile cetăţenilor sunt glume proaste, cele mai numeroase fiind făcute de copii. Tocmai din acest motiv, elevii au avut şansa de a de a învăţa ce importanţă vitală are apelul de urgenţă.
„Numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 trebuie folosit atunci când este necesară intervenţia echipelor specializate de intervenţie, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil în România şi întreaga Uniune Europeană.” a declarat lt. colonel Radu Ţipişcă, inspecţia de prevenire a ISU Botoşani.
După această experienţă elevii au înţeles că nu este bine să facă glume proaste şi că numărul 112 trebuie apelat numai în cazuri de urgenţă, când au nevoie de asistenţă medicală, de pompieri sau de ambulanţă. (DorohoiNews.ro)
Autor: DorohoiNews.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.